Cel mai prost restaurant. Cum recunoști un restaurant prost?

După pandemie, din ce în ce mai greu găsești un restaurant bun. Și nu doar în România, ci și în Europa sau restul lumii. Și cum faci ca să te poți feri de un restaurant prost? Iată câteva indicii după care vă puteți ghida:

  • personalul asiatic. De ce au ajuns să angajeze nepalezi sau srilankezi la înfășurat sarmale sau tocat salată? Cel mai probabil din cauză că restaurantele nu au oferit salarii suficiente personalului autohton calificat, ci au ales varianta salariului minim pe economie pentru un personal care nu are nicio legătură cu gastronomia sau rigorile bucătăriei românești. Apoi, atâta dai, atâta obții!
  • amestecă mai multe bucătării: trattoria sau osteria cu mici și mâncare libaneză! Și sărmăluțe cu mămăliguță și ciorbică de văcuță și pizza la domiciliu! Un restaurant care are și paste, și ceafă de porc, și scoici, și pizza, și ciorbă de burtă, și sushi, și burger e cam… shaorma cu de toate! Adică nu e specializat în mai nimic!
  • meniuri cu burgeri sau wrap. Ce modă e asta: să mergi la restaurant să mănânci sandwich, cultuc de pâine cu chiftea? Păi asta puteai mânca și acasă sau la shaormerie!
  • aduce pe rând mâncărurile comandate. Chiar dacă este o masă unde se comandă preparate diferite, un restaurant care se respectă are bucătar profesionist care cunoaște timpii de pregătire ai porțiilor și are capacitatea de a le servi calde, pe toate deodată, ci nu pe rând astfel încât unii să mănânce înainte, iar ceilalți să se uite. Sau ce să facă cei care au primit mâncarea: să aștepte platourile și pentru ceilalți convivi până când ale lor se răcesc?!
Scroll to Top