Sari la conținut

Turismul, dependent de infrastructură

Nu se poate face turism de calitate fără infrastructură! Asta ştim cu toţii. Degeaba ai Delta Dunării sau cei mai frumoşi munţi din estul Europei dacă până la destinaţie drumul se transformă într-o corvoadă. Fie că este vorba de şosele, autostrăzi, fie că ne dorim mai multe aeroporturi, infrastructura deficitară împiedică şi dezvoltarea turismului.

Promisiunile guvernelor nu au fost corelate cu realităţile ultimilor ani, astfel că abia din 2018 se mai deschid câteva petice de autostradă între Sebeş şi Turda şi între Deva şi Lugoj. Dar toate acestea la nivel de planuri, de promisiuni.

Lucrând cu mulţi transportatori, echipa de avocaţi de la Priboi si Asociatii recuperări creanţe transport ne-a mărturisit că dezamăgirea faţă de lipsa de investiţii din infrastructură domină şi în sectorul transportului şi logisticii, nu doar în cel al turismului. Transportatorii, la fel ca şi operatorii din turism suferă pierderi anuale consistente cauzate de numărul scăzut de kilometri de autostradă din România.

Sperăm că planurile pentru anul 2018 se vor transforma în realitate şi poate, din 2019 vom avea o autostradă care să lege Constanţa de vestul ţării.