Turismul, dependent de infrastructura

Nu se poate face turism de calitate fara infrastructura. Asta stim cu totii. Degeaba ai Delta Dunarii sau cei mai frumosi munti din estul Europei daca pana la destinatie drumul se transforma intr-o corvoada. Fie ca este vorba de sosele, autostrazi, fie ca ne dorim mai multe aeroporturi, infrastructura deficitara impiedica si dezvoltarea turismului.

Promisiunile guvernelor nu au fost corelate cu realitatile ultimilor ani, astfel ca abia din 2018 se mai deschid cateva petice de autostrada intre Sebes si Turda si intre Deva si Lugoj. Dar toate acestea la nivel de planuri, de promisiuni.

Lucrand cu multi transportatori, echipa de avocati de la Priboi si Asociatii recuperari creante transport ne-a marturisit ca dezamagirea fata de lipsa de investii din infrastructura domina si in sectorul transportului si logisticii, nu doar in cel al turismului. Transportatorii, la fel ca si operatorii din turism sufera pierderi anuale consistente cauzate de numarul scazut de kilometri de autostrada din Romania.

Speram ca vestile pentru anul 2018 se vor transforma in realitate si poate, din 2019 vom avea o autostrada care sa lege Constanta de vestul tarii.