Sari la conținut

Şi totuşi, dacă ţi-e foame şi nu găseşti repede un restaurant bun?

Da, am păţit de câteva ori să fim foarte înfometaţi în lungile noastre călătorii şi să nu găsim un restaurant de care să fim siguri că este bun. Şi am încercat fel şi fel de preparate nereuşite, după reţete cică „de-ale locului”, precum ciorbă de burtă cu morcov ras, saramură de crap servită cu un ghiveci de legume uscate, fără zeamă, cu multă mazăre şi roşii, ardei şi ce mai rămâne prin frigider sau alte „minunăţii” care nu respectă, de fapt, nicio reţetă. Nu există variante, e ca şi cum ai spune că e bine la hotel să fii cazat şi într-o camera cu şoareci pentru că sunt şi ei nişte animăluţe mici şi neajutorate! Calitatea este numai una!

Şi totuşi ce faci, cum te protejezi de asemenea experienţe neplăcute? Simplu: dacă ai cel mai mic dubiu că nu s-ar pricepe să îţi ofere mâncarea pe care ţi-o doreşti, din punctul nostru de vedere nu există decât o soluţie, pe cât de comică, pe atât de practică: să nu îţi comanzi decât porc sau mai degrabă pui la grătar cu murături şi pâine şi să bei o cola rece sau o bere, dacă nu eşti şofer! Nu am zis şi cu cartofi prăjiţi pentru că nu ştii de când şi de câte ori s-a prăjit în uleiul respectiv! Cu alte cuvinte, cât mai mult grătar şi mâncare sigilată!

Dacă nu e chiar aşa de tragică situaţia, puteţi încerca şi o ciorbă, dar nu chestii complicate, ci doar de legume sau de văcuţă. Dar o friptură pe grătar rămâne cea mai sigură variantă în caz de avarie, chiar dacă bucătarul este stagiar!

Cu prietenie, Valentina Priboi, avocat accidente rutiere cu deces sau vătămări corporale