Si totusi, daca ti-e foame si nu gasesti repede un restaurant bun?

Da, am patit de cateva ori sa fim foarte infometati in lungile noastre calatorii si sa nu gasim un restaurant de care sa fim siguri ca este bun. Si am incercat fel si fel de preparate nereusite, dupa retete cica „de-ale locului”, precum ciorba de burta cu morcov ras, saramura de crap servita cu un ghiveci de legume uscate, fara zeama, cu multa mazare si rosii, ardei si ce mai ramane prin frigider sau alte „minunatii” care nu respecta reteta ca la carte. Nu exista variante, e ca si cum ai spune ca e bine la hotel sa fii cazat si intr-o camera cu soareci pentru ca sunt si ei niste animalute mici si neajutorate! Calitatea este numai una!

Si totusi ce faci, cum te protejezi de asemenea experiente neplacute? Simplu: daca ai cel mai mic dubiu ca nu s-ar pricepe sa iti ofere mancarea pe care ti-o doresti, din punctul nostru de vedere nu exista decat o solutie, pe cat de comica, pe atat de practica: sa nu iti comanzi decat porc sau mai degraba pui la gratar cu muraturi si paine si sa bei o cola rece sau o bere, daca nu esti sofer! Nu am zis si cu cartofi prajiti pentru ca nu stii de cand si de cate ori s-a prajit in uleiul respectiv. Cu alte cuvinte, cat mai mult gratar si mancare sigilata!

Daca nu e chiar asa de tragica situatia, puteti incerca si o ciorba, dar nu chestii complicate, ci doar de legume sau de vacuta. Dar o friptura pe gratar ramane cea mai buna varianta in caz de avarie, chiar daca bucatarul este stagiar!

Cu prietenie, avocat Valentina Priboi – despagubiri accidente auto cu vatamari si decese