Tara Motilor

Nu cred ca exista paduri de brazi mai multe si mai frumoase in Romania precum cele din zona Muntilor Apuseni, pe drumul de la Alba Iulia la Zlatna, apoi Abrud, Campeni, Albac, Arieseni, pana la Stei in judetul Bihor. Am trecut de cateva ori pe acolo si, lasand la o parte destinatiile celebre precum Pestera Ursilor sau Ghetarul Scarisoara, am ramas placut impresionati de padurile nesfarsite de brad: zeci de kilometri de paduri dese de brad, liniste, curatenie si drum impecabil.

Si, pentru cine vrea sa incerce aceasta destinatie, este bine de stiut ca vor gasi si pensiuni si moteluri foarte accesibile, cu restaurante bune, cu mancare ardeleneasca bine gatita. Mai mult, alegand aceasta ruta, puteti vizita si Mormantul lui Avram Iancu din comuna Tebea, inima romanismului autentic.

Satele traditionale si slaba industrializare a zonei fac din acest areal o zona cu un aer foarte curat, pajisti fara gunoaie, poluare redusa, per ansamblu. Asadar, pentru cei care adora plimbarile la munte dar fara sa faca prea mult efort catarandu-se pe trasee obositoare, o plimbare cu masina pe aceste rute din Apuseni reprezinta o ocazie excelenta de relaxare.

Tara Motilor poate fi abordata nu doar pe ruta Alba Iulia – Abrud – Albac – Stei, ci si de la Deva – Brad (de unde va puteti abate cativa km pana la Tebea) – Abrud – Alba Iulia sau de la Huedin – Belis – Albac – Campeni – Abrud – Alba Iulia, precum si de la Turda – Baia de Aries – Campeni, de unde puteti merge apoi la Brad – Deva sau la Alba Iulia.

In continuare va prezentam cateva poze din Tara Motilor dar asteptam si impresiile, fotografiile dumneavoastra despre aceasta frumusete inca de multi nedescoperita!