Sari la conținut

Industria HoReCa făcută praf de Coronavirus

Singurele supravieţuitoare ale crizei provocate de pandemia Covid-19 se pare că au rămas doar companiile, restaurantele care au reuşit să facă livrări la domiciliu. Alături de Glovo sau Uber eats, restaurantele care au reuşit să se adapteze făcând livrări la domiciliu, se pare că au înţeles că un nume bun în vremuri normale te ajută să supravieţuieşti şi în timp de epidemie.

Acum,.. problema este dacă şi când îşi vor reveni agenţii economici din ramura hoteluri – restaurante – cafenele: imediat după 15 mai 2020? Sau după ce trece şi starea de alertă? Probabil va trece treptat, gradual dar efectele vor fi resimţite de toţi, cu siguranţă. Pierderile înregistrate de segmentul HoReCa înseamnă minusuri şi pentru producătorii de ambalaje, de textile, de alimente, de băuturi care deservesc indirect industria HoReCa. Automat, cei ce lucrează în segmentele conexe au primit mai puţini bani, aceştia vor cheltui mai puţin, iar efectele se vor propaga în lanţ.

Ne dorim să parcurgem cât mai înţelept această criză şi să reieşim la cele mai bune restaurante din România cât mai curând, să înnoptăm la cele mai cochete hoteluri din ţara noastră!