In ce tari pot merge cu masina fara vaccin sau fara test Covid, PCR?

Daca nu va place sa zburati cu avionul si vreti sa mergeti in concediu anul acesta cu masina in strainatate fara sa faceti vaccin sau test Covid / PCR, trebuie sa alegeti tari, rute prin state care nu impun restrictii in acest sens. Si nu aveti decat doua variante:

  • ori sa mergeti DOAR in Bulgaria, unde nu se cere test sau vaccin Covid pentru cetatenii romani care vin din Romania (nu si din alte tari, de exemplu Greci, Turcia, etc.).
  • ori sa mergeti in Albania, la Marea Ionica / Adriatica, trecand prin Serbia si Macedonia de Nord.

Pentru a merge insa in Albania fara test sau vaccin Covid, trebuie sa alegeti ruta Drobeta Turnu Severin, apoi Serbia – Nis – Leskovac, apoi Macedonia de Nord unde puteti ramane la Skopje. Skopje este un oras dragut, un mix cultural crestino-islamic, cu conditii bune de mancare si cazare. De la Drobeta Turnu Severin pana la Skopje sunt doar 434 de km, din care buna parte sunt autostrada. Sarbii nu cer test sau vaccin daca doar tranzitezi Serbia in maxim 12 ore, ceea ce este foarte lejer, pana la Skopje in Macedonia drumul durand doar 5-6 ore. Apoi, in Macedonia nu se cere niciun fel de test sau vaccin. Iata cateva poze cu Skopje:

A doua zi puteti merge de la Skopje spre Ohrid (unde este si un lac frumos in munte), apoi treceti in Albania unde, la fel, nu se impune niciun test sau vaccin. Si aceasta parte din drum are tot vreo 400 de kilomteri, ii faceti lejer intr-o dupa-amiaza. Chiar daca ati auzit multe despre Albania, noi am fost si este intr-adevar o locatie frumoasa, inedita, cu oameni placuti. Vizitati capitala, Tirana, apoi, la cateva zeci de km este litoralul superb, cu plaje cu nisip fin. Puteti merge si mai in sud, spre granita cu Grecia, la Saranda, ori mai in nor, langa Tirana, la Durres. Mai mult, veti fi placut surprinsi sa vedeti ca la 2000 lei pe 7 nopti va puteti alege hotel pe plaja, de 4-5 stele, pe plaja, pentru o familie cu doi copii. Atmosfera este una sigura, animata, de vacanta. P.S. La un astfel de hotel am mancat paste mai bune decat in sudul Italiei! ­čÖé Iata si cateva poze din Albania: