Copenhaga

Mama, ce frumos! Copenhaga este chiar un oras cu stil, un fel de „Venetie a nordului”, seamana destul de mult cu Amsterdam, numai ca parca este mai uman, degaja mai mult optimism decat omologul sau olandez. In general Danemarca este o destinatie frumoasa, cocheta, unde oamenii, desi popor nordic, sunt amabili si prietenosi.

Fie pentru Micuta Sirena si taramurile de basm ale lui Hans Christian Andersen, fie pentru sutele de beri la draft sau, pur si simplu, pentru a vizita un stat nordic foarte civilizat, Danemarca si Copenhaga sunt o destinatie pentru amatorii de peisaje si atmosfera selecta.

Cu multe canale navigabile ce comunica sinuos cu Marea Baltica, Copenhaga este un oras potrivit pentru luna de miere sau pentru un weekend break! Puteti vizita Portul Nyhavn de unde puteti lua un vaporas pentru turul orasului Copenhaga, puteti vizita curtea regala de la Palatul Amalienborg – acolo unde locuieste monarhia daneza, puteti merge la Gradinile Tivoli sau puteti face excursii pe podul Oresund, o autostrada construita pe sub mare, ce leaga Copenhaga de marele oras suedez Malmo. Dar, mai repede, va atasam cateva poze dragute: