Sari la conținut

Concediu, o halbă de bere și un dosar penal: ce e de făcut?

Ai mers la plajă, ai băut o bere, un cocktail slab alcoolizat, ai mai făcut un nani sub umbrelă, ai mai băut două beri, ai și mâncat ceva dulce și apoi te-ai urcat la volan spre hotel crezând că nu e nicio problemă. Dar ce să vezi? Un echipaj de la rutieră parcă te-a mirosit: te-a oprit și ți-a pus etilotestul sub nas – peste 0,80 grame/litru alcool pur în sânge, dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice!

Ce e de făcut acum? Nu doar că ai rămas fără permis, dar te-ai pricopsit și cu un dosar penal pentru alcool la volan. E clar că dacă au reușit polițiștii să îți strice concediul, e destul de gravă situația și tot ce ai de făcut este să contactezi cât mai repede un avocat specializat în infracțiuni rutiere, un avocat de dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului. Doamna avocat Valentina Priboi însă ne-a oferit câteva amănunte-cheie în acest caz: „dacă nu există antecedente penale, avea un motiv imperativ pentru a conduce și mai ales dacă șoferul a consumat alcool dar fără să provoace un și accident rutier, atunci există șanse de achitare în dosar.”

Deci, dragi prieteni, dacă vă aflați în faza de urmărire penală, nu așteptați prea mult, nu dați vreo declarație neînsoțit de un avocat cu experiență… o bună apărare încă de la început vă poate feri de o condamnare penală, fie ea și una cu suspendare: de ce să executați o pedeapsă sau să plătiți amenzi penale când puteți încerca www.priboisiasociatii.ro/rutiere